Robotics & Material handling BV  
© 2008 - 2018

Tel:0113 - 560 366
Email: Info@rmbv.nl
Laatste update: 2-1-2018

Nieuws: Robots moeten zorgen voor nieuwe industriële revolutie

 

 

 

 

Zelfsturende fabrieken waar bijna geen mankracht voor nodig is en machines die

Met elkaar communiceren, hebben de toekomst. Dat stelt Smart Industry, het

rapport over het nieuwe industriebeleid, dat het FD al heeft weten te bemachtigen.

 

Nederland moet wel inspringen op de internationale automatiseringstrend. Anders blijven we achterlopen op andere landen. Eerder waarschuwde Ben van Lier, directeur strategie en innovatie bij Centric, al dat Nederland de vierde industriële revolutie dreigt te missen omdat de maakindustrie niet hoog genoeg op de nationale agenda staat.

 

Het doel van Smart Industry is dat consumenten eenvoudig producten kunnen laten maken die aansluiten op hun individuele wensen. Maatwerk dus, bijna volledig geproduceerd door robots. Daar zijn al enkele voorbeelden van, zoals het bijna volledig geautomatiseerde 247TailorSteel.

 

Met één druk op de knop

Maar je kunt ook denken aan een Philips fabriek waar 120 robots onvermoeibaar scheerapparaten in elkaar draaien. En hoe makkelijk is het als je met één druk op de knop je eigen ontwerp kunt laten maken door een 3D-printer.

 

Smart Industry moet Nederland dichterbij dat ideaal brengen. Met de plannen hopen de opstellers - Economische Zaken, onderzoeksinstituut TNO en werkgeversorganisatie FME - op een nationale industriële revolutie, én aansluiting bij de internationale markt.

 

In Duitsland, waar het concept Industrie 4.0 vandaan komt, is de robotisering al een stuk verder. Met Smart Industry, zeggen de opstellers, kan Nederland aanhaken.

Bron: RTL Nieuws

Nieuws