Robotics & Material handling BV; nieuwsbrief 2-2014
In de 2de nieuwsbrief van 2014, lanceert R&M haar RM_VC-200FF vision systeem. R&M zet met de VC-200FF een nieuwe standaard neer in de markt. De VC-200FF is een zeer uitgebreid vision systeem, welke aan alle eisen voldoet die R&M graag wil bieden in haar standaard componenten gamma.
Download hier de nieuwsbrief 2-2014, of ga direct naar de product pagina.
Bron: R&M
Fanuc; nieuwe robot series
Op de macropak 2014 heeft Fanuc robotics een aantal nieuwe robot series geïntroduceerd. Het betreft de nieuwe M-410iC palletiseer robot, LR Mate 200iD voedings-, cleanroom uitvoering en de R-2000iC handling- en spotwelding robots. Lees meer.
Bron: Fanuc robotics
Mitsubishi; L-serie
Door zijn rekloze opbouw is de L-serie van Mitsubishi Electric bijzonder eenvoudig en compact samen te stellen. Daarnaast biedt dit hybride besturingssysteem de voordelen van een modulair systeem met veel uitbreidingsmogelijkheden op het gebied van digitale I/O, analoge poorten, communicatie en positioneringsmodules. De single-CPU architectuur bevat standaard:
· een geïntegreerde ethernet- en mini-USB-interface
· een SD-/SDHC-geheugenkaart-slot voor programmageheugens en datalogging
· 24 digitale I/O's voor eenvoudige en snelle tel- en positioneertaken.
Bron: Koning & Hartman
Mitsubishi IQ; complete automatisering met compacte besturing!
Al jaren worden de besturingen van Mitsubishi toegepast door machinefabrikanten. Het IQ systeem verzorgt niet alleen een naadloze combinatie van CNC en Robot CPU’s, ook PLC en
Motion CPU’s vormen samen een unieke industriele oplossing.
Een intelligente automatisering wordt eenvoudig gerealiseerd met
behulp van één IQ platform.
Bron: Mitsubishi Electric
Robotics & Material handling BV; nieuwsbrief 1-2014
De markt vraag nog steeds en misschien wel steeds meer om creatieve oplossingen. R&M probeert hier op in te spelen door op een slimme manier de probleem stellingen op te lossen. In de eerste nieuwsbrief van 2014 worden 2 onderwerpen besproken, waarmee R&M aantoont de markt anders te willen bedienen dan de reguliere manier. Het betreft een slimme manier van het bouwen en ontwerpen van AGV systemen, en energie verbruik van automatiseringen verlagen.
Download hier nieuwsbrief 1-2014!
Bron: R&M
RTL; Robots moeten zorgen voor nieuwe industriële revolutie
Met ‘slimme fabrieken’ en maatwerk geleverd door robots wil Nederland aansluiting vinden bij de internationale maakindustrie. Een voorstel voor een nationaal beleid voor automatisering wordt gepresenteerd op de Hannover Messe. Lees meer.
Bron: RTL Nieuws
NOS; FME waarschuwt premier Rutte
Nederland begint op industriegebied achter te raken op Duitsland. Daarvoor waarschuwt FME, de werkgeversorganisatie voor technologische industrie, aan de vooravond van de Hannover Messe, de belangrijkste industriebeurs ter wereld. "Wij verliezen onze positie als exportland als we niet snel vernieuwen en mee-ontwikkelen met de Duitsers", zegt de voorzitter van de FME, Ineke Dezentjé Hamming. "Als dat gebeurt dan zal de welvaart die we nu hebben snel wegebben." Lees meer.
Bron: NOS
Cognex; DS1000 3d laser meet sensor
De DS1000 3d sensor optimaliseert de kwaliteit van uw product door middel van een 3d scan van uw producten. De sensor biedt een meet nauwkeurigheid op micron niveau.
Het systeem biedt een grafische weergave, waaruit de gebruiker makkelijk
de functies zoals, lengte, breedte, hoogte enzovoort kan meten onafhankelijk
van kleur. Het vereenvoudigt ook uitdagende OCR of aanwezigheid/afwezigheid
vraagstukken.
Bron: Cognex
R&M; Transport systeem
R&M levert een compleet transport systeem
inclusief ontstapelaar en stapelaar voor een
champignon kwekerij.
Bron: Robotics & Material handling BV
Mitsubishi; “Nieuwe IQ-F PLC”
De FX plc van Mitsubishi is een goede bekende in de markt. Door de compacte bouw vorm en de vele uibereidingsmogelijkheden is deze plc prima toe te passen in minder complexe toepassingen. Met de IQ-F komt Mitsubishi met een sterk verbeterde krachtpatser. Qua uiterlijk is de IQ-F niet anders dan de FX, maar op gebiedt van prestatie en mogelijkheden komen de verschillen snel boven. De IQ-F is 150x sneller met data verwerken, heeft standaard een SD kaart functie, ethernet, RS 485 aan boord, 2x analoog in, 1x analoog uit, digitale I/O en de nodige uitbereidingen zijn te koppelen.
Bron: Mitsubishi electric

AGV techniek in huis bij R&M

R&M ontwikkeld AGV systemen op klant specifieke vragen. Om de AGV’s ook technisch gezien flexibeler te maken heeft R&M gekozen voor de MaboCore. Deze Core geeft R&M de ultieme vrijheid en creativiteit in het bouwen van een AGV oplossing. De MaboCore betekend voor R&M een krachtige en betrouwbare basis voor al

haar Automatisch Geleide Voetuigen.

Bron: Robotics & Material handling BV

 

Draadloos stopcontact?

Mastervolt is een Nederlandse producent van accu systemen. R&M past de componenten van Mastervolt toe in onder andere haar AGV systemen. Ook andere mobiele oplossingen ontwikkeld door R&M worden voorzien van Mastervolt componenten. De Mastervolt oplossingen staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Bron: Robotics & Material handling BV

3d Printing

Ook R&M maakt steeds meer gebruik van 3d printing. Inmiddels heeft R&M zelf al een aantal ontwerpen laten printen die vervolgens in de projecten zijn toegepast.

Bron: Robotics & Material handling BV

 

Fanuc; M-2000iA/1700L
FANUC heeft de krachtige M-2000-serie verder ontwikkeld en presenteert
met trots de sterkste robot ter wereld. De M-2000iA/1700L tart de zwaartekracht
en verandert de fabrieksautomatisering zoals wij die kennen. Met zijn payloadcapaciteit
van 1,7 t en slag van   6,2 m biedt de robot een optimale flexibiliteit voor werkingen
met grote en zware objecten. Deze robot kan moeiteloos een heel autochassis binnen
zijn werkgebied heffen en positioneren en is ontworpen om de workflow te verbeteren,
efficiëntie te verhogen en uw kosten te  verlagen. Klik hier voor meer informatie
Bron: Fanuc Robotics

R&M levert 3 intelligente buffersystemen

Het ontwikkelen van transportsystemen is een van de vele activiteiten die R&M uitvoert. In dit geval betreft het 3 bufferbanen volledig in RVS uitgevoerd, met intelligente invoer en afvoer verwerking.

Bron: Robotics & Material handling BV

 

R&M realiseert ombouw besturing

Wanneer een bestaande machine voorzien dient te worden van een nieuwe besturing, kan R&M u hierbij van dienst zijn. Recent heeft R&M een nieuwe OMRON besturing geplaatst. Het betreft hier het opnieuw ontwikkelen van de besturingssoftware, als ook de ontwikkeling van de bedieningsinterface.

Bron: Robotics & Material handling BV

 

3D geprinte motor koppeling

Om een zwaardere motor te kunnen koppelen op een standaard spindel overbrenging, dient er een juiste koppel plaat tussen geplaatst te worden. Doordat deze niet standaard te verkrijgen is, heeft R&M deze zelf ontwikkeld en laten 3d printen.

Bron: Robotics & Material handling BV